15 Οκτωβρίου 2008

Kingdom Come - In Your Face

Τα post για το τι κάνω ίσως έχουν λίγο ενδιαφέρον για κάποιους αναγνώστες αλλά περισσότερο τα βάζω για να ξέρετε γιατί είμαι χαμένος τελευταία. Post για την επικαιρότητα δεν έχω να κάνω και γιατί δεν την παρακολουθώ αλλά και γιατί είτε είναι αδιάφορη είτε χιλιοσχολιασμένη. Να πω και γω τα προφανή;
Έτσι είπα να ξεκινήσω μια σειρά post για δίσκους που αρέσουν πο
λύ σε μένα. Από καιρό το χα στο μυαλό μου και κατά πάσα πιθανότητα δε θα αρέσουν και σε πολλούς ακόμα αλλά blog είναι εδώ. Ξεκινάω λοιπόν με τους Kingdom Come και το In Your Face.Τέλη δεκαετίας του 80 το λεγόμενο glam rock μεσουρανούσε με όσα θετικά και αρνητικά αυτό συνεπαγόταν για τον σκληρό ήχο. Οι Kingdom Come εμφανίστηκαν στο προσκήνιο το 1988 και έκαναν αίσθηση γιατί λανθασμένα τους συνέδεσαν με τους Led Zeppelin. Μέχρι και φήμες ότι ήταν ένα κρυφό project των εναπομείναντων μελών κυκλοφορούσαν. Έτσι δημιουργήθηκε μια φασαρία γύρω από το όνομα τους που γρήγορα γύρισε μπούμερανγκ.
Ένα χρόνο μετά κυκλοφορεί το In Your Face. Καθαρά hard rock στο κλίμα της εποχής, δέχθηκε άσχημες κριτικές λόγω του μπερδέματος με τους Zeppelin. Αν μείνουμε στο ηχητικό κομμάτι όμως (γιατί στο image όλοι ίδιοι ήταν τότε) μιλάμε για ένα δίσκο γεμάτο από εμπνευσμένες στιγμές. Το hit Do You Like It δε σε προετοιμάζει για κάτι ξεχωριστό. Η φωνή του Lenny Wolf όμως δίνει εξ αρχής πόντους. Who Do You Love για την συνέχεια και μιλάμε για ένα κολλητικό τραγούδι. Σε κανένα σημείο του δίσκου δε βρίσκεις νερόβραστες στιγμές ούτε τα κλισέ του ιδιώματος. Ανανεωτικό δεν ήταν αλλά σίγουρα μιλάμε για μια κυκλοφορία διαμάντι για τον συγκεκριμένο ήχο. Η κλασσική μπαλάντα ευτυχώς απουσιάζει ενώ η σχετική ποικιλία των συνθέσεων δεν οδηγεί σε μια ισοπέδωση του δίσκου. Στιχουργικά έχει και τις glam στιγμές αλλά με μέτρο.
Ξεπερασμένο ηχητικά για το σήμερα, υποτιμημένο στο χθες, το δεύτερο άλμπουμ των Γερμανοαμερικάνων είναι ένας φοβερά καλός μουσικά δίσκος. Πριν κάποια χρόνια είχαν περάσει και από τα μέρη μας αλλά που μυαλό τότε. Ο ορισμός του κρυφού διαμαντιού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: