5 Οκτωβρίου 2009

Εκλογές 10%

Όσοι δεν εξαρτόμαστε από τους κρατικούς μηχανισμούς για να μας ταΐσουν ή να μας βολέψουν, οι Εκλογές ήταν όπως ένας ποδοσφαιρικός αγώνας: ενδιαφέρων κατά τη διάρκεια αλλά μετά τη λήξη του δεν αλλάζει κάτι. Σαν αγώνας λοιπόν είχε τον θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ και την συντριβή της ΝΔ. Ωραίο θέαμα, με φαβορί και ανατροπές. Νίκη περιμέναμε αλλά αυτό έμεινε στην ιστορία.
Ο Κωστάκης έπεσε σε μια νύχτα και αυτό σίγουρα προκαλεί συμπάθεια αλλά και οίκτο. Όταν τον έβλεπα να βαδίζει προς το Ζάππειο απορούσα πως είχαμε αυτόν τον άνθρωπο 5 χρόνια πρωθυπουργό.
Το εκλογικό αποτέλεσμα το βρήκα εντυπωσιακά δίκαιο-σωστό: Έδειξε την τεράστια αποδοκιμάσια στους ανύπαρκτους, ίσως μια ελπίδα στο πρόσωπο του Γιώργου, κράτησε στο παιχνίδι τον ΣΥΡΙΖΑ, (καλώς η κακώς) έδειξε τη δύναμη των Ακροδεξιών, έκανε έντονη την καθίζηση του ΚΚΕ.
Για την νέα μέρα περιμένω να λειτουργήσει κάτι και να αρχίσουμε λίγο να προχωράμε. Τόσο προσωπικά όσο και εθνικά. Μέχρι τότε πάω για καφεδάκια να σχολιάσω τα αποτελέσματα. Άλλη η χαρά της καζούρας από κοντά :)

3 σχόλια:

Nick είπε...

Μια ακόμη ωραία ειρωνεία αυτών των εκλογών ήταν ότι ο Ζαγορίτης προέτρεψε τους ψηφοφόρους να μαυρίσουν όσους τους "πλήγωσαν" με τις συμπεριφορές τους και τελικά δεν εκλέχτηκε ο ίδιος :p

ekanou είπε...

Εγώ αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως από αυτόν το
χάρτη 1,5 χρόνο πριν φτάσαμε στο σημερινό και ιδιαίτερα πως αυτο το 1 εκ. που χλεύαζε τον Γιωργάκη ξαφικά μετακινήθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Something is broken. Ελπίζω, χωρίς να το πιστεύω, πως το 44% των εγκύρων ψηφισάντων δε θα απογοητευτεί και απ'αυτή τους την επιλογή.

Anton είπε...

Το ότι αλλάζει εύκολα ο χάρτης είναι θετικό. Ως Ελληνάρες ας χαρούμε τα πανηγύρια γιατί για το αύριο δεν είναι να περιμένεις πολλά.

ΥΓ Ψήφισες ρε;