11 Οκτωβρίου 2009

New Metal 10

Πριν κάποιο καιρό δυσκολευόμουν να βρω κάτι καινούργιο να ακούσω. Γι αυτό και post για νέες κυκλοφορίες έχω να κάνω από το Μάη :@ Έφτασε η ώρα να αναφερθώ σε 7 (τι σύμπτωση!) νέους δίσκους που αγόρασα (γιατί το DSL δεν το πληρώνουμε;)

W.A.S.P - Babylon
Τι εξώφυλλο είναι αυτό; Ρε Blackie εσύ 25 χρόνια δεν ασχολήθηκες με Βαβυλώνες , τώρα στα γεράματα; Αποπροσανατολισμένος δίσκος (όπως και ο δημιουργός του) αλλά μουσικά είναι W.A.S.P, δηλαδή στέκεται με αξιοπρέπεια και τον ακούς ξανά και ξανά. Άντε να δούμε
Kiss - Sonic Boom
Οι ίδιοι οι Kiss είναι έμποροι. Έχουν να βγάλουν δίσκο πάνω από 10 χρόνια. Αλλά όσο προκατειλημμένος να σαι δεν μπορείς να μην γουστάρεις με το Sonic Boom. Μελωδίες που σε παραπέμπουν στα 70s αλλά και φρεσκάδα που δεν την περίμενες από αυτούς. Ευχάριστη έκπληξη.
Europe - Last Look at Eden
Ναι ξέρω, όλοι σιγοτραγουδάμε το Final Countdown. Ευτυχώς ή δυστυχώς από το 2004 και μετά που επέστρεψαν, οι κυκλοφορίες τους είναι πιο σκοτεινές και μεστές. Μπορούμε να βρούμε ενδιαφέροντα πράγματα και σε αυτό το δίσκο αλλά hard rock/poser ύμνους δεν θα βρούμε.
Daath - The Concealers
Σημερινός death ήχος που να κοπανάει και να με κρατάει: λίγο δύσκολο. Τα τραγούδια των Daath έχουν αρχή, μέση και τέλος, δεν είναι avant garde και έχουν μελωδία. Νομίζω αξίζει περισσότερα ακούσματα κι αυτό από μόνο του είναι επιτυχία.
Paradise Lost - Faith Divides Us/Death Unites Us
Οι Lost είναι από τις σημαντικότερες μπάντες των 90s καθώς κάθε κυκλοφορία τους συζητιόταν τόσο για την αξία της και την επιρροή της όσο και για τη διαφορετικότητα της σε σχέση με τη δισκογραφία τους. Στα 00s και ειδικά από το ομώνυμο τους και μετά εμένα μου φαίνονται ίδιοι. Τραγική ειρωνεία.
Gotthard -Need To Believe
Ενδιαφέρον hard rock τη σήμερον ημέρα; Gotthard. Μπορεί κάθε δίσκος τους να μην είναι ορόσημο του είδους αλλά ακούγεται ευχάριστα. Άντε support των Bon Jovi και από τα μέρη μας :)
Megadeth - Endgame
Στα χνάρια του United Abominations με τον Broderic να κεντάει μέσα στα τραγούδια. Τα ίδια τα τραγούδια όμως; Λίγα πράγματα και πολλές δηλώσεις από τον "αξιαγάπητο" Mustaine.

1 σχόλιο:

Nick είπε...

Daaaaaaath ρεεεεε!

To WASP ακουγόταν, το εξώφυλλο των Europe μοιάζει με δύο... @@ [:Ο], των Paradise Lost ήταν στο ύφος του προηγούμενου, αλλά δεν ξεχώριζε κάτι το ιδιαίτερο και Megadeth πολλά λόγια για το τίποτα \m/