24 Απριλίου 2007

Anarchy in Toumba

Όσοι είστε κάτοικοι Θεσσαλονίκης ή έχετε μείνει κάποιο καιρό, ίσως θα ξέρετε για την κατάληψη από αναρχικούς στο εργοστάσιο της Υφανέτ στην Κάτω Τούμπα. Πολύ λιγότεροι θα ξέρετε για την κατάληψη από αναρχικούς του ορφανοτροφείου Μ. Αλέξανδρος στην Άνω Τούμπα. Πολλά τα ζητήματα που ανακύπτουν, από επιφανειακά (πχ την ενόχληση που προκαλούν στη γειτονιά με την αγέλη σκύλων που έχουν μαζέψει) μέχρι και πιο βαθιά (γιατί προχωρούν στην κατάληψη δημόσιων χώρων). Μεγάλη συζήτηση, που δε νομίζω να τη συνεχίσει κανείς εδώ, αλλά γεγονότα σαν κι αυτά δεν πρέπει να τα αφήνουμε απαρατήρητα.

7 σχόλια:

Nick είπε...

Άμα έχουν μαζέψει σκύλους και τους ταΐζουν τότε υποστηρίζω την όλη κατάληψη με πάθος!

Anton είπε...

Ας τα έχεις και συ πάνω από το κεφάλι σου να γαυγίζουν νύχτα μέρα και να ορμάνε σε παιδάκια και τα λέμε.

Nick είπε...

Ξεχνάς ότι είχα την Μάξι για 13 χρόνια, άρα όχι μόνο ξέρω πως είναι να γαβγίζουν, αλλά γουστάρω κιόλας!

Άστα να εκφραστούν ρε!

Όσο για τα παιδάκια! Πολύ γέλιο! Έτσι να τα κυνηγάνε τα ανθρωπάρια! :@ Θα σκεφτούν ποτέ να πλησιάσουν σκύλο για να τον χτυπήσουν για παράδειγμα; Όχι.

Εμένα δεν μου έχει επιτεθεί ποτέ σκύλος γιατί πολύ απλά πρέπει να τους σέβεσαι.

Είπα ότι αγαπώ όλα τα όντα και μισώ το 90% των ανθρώπων;

Anton είπε...

Σκυλοκουβέντα μου το έκανες!

Ανώνυμος είπε...

αμα εχεις τοσο μεγαλο προβλημα με τα σκυλια και και τους αναρχικους και εισαι και γειτονας γιατι δεν ερχεσαι μια βολτα να τα συζητισουμε. ουτε εμεισ ουτε τα σκθλια δαγκωνουν χωρις λογο. μερικες φορες ξερεις ειναι πιο ευκολο απο το να καθεσαι και να γραφεις μαλακιες στο ιντερνετ.και οσο για το γαυγισμα μαλλον και εμασ ξυπνανε αλλα τι να κανουμε σκυλια ειναι και γαυγιζουν.οσο μπορουμε τα σταματαμε.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω και με το γεγονος του οτι φροντιζουν τα αδεσποτα της περιοχης και με το οτι καταλαμβανουν αχρηστα και νεκρα κτηρια και τα μεταμορφωνουν σε ομορφους χωρους με πολλες κοινωνικες δραστηριοτητες.

Ανώνυμος είπε...

κι εγω πιστευω πως τα εγκαταλελημενα κτηρια πρεπει να αξιοποιουνται απο αυτοοργανωμενες πρωτοβουλιες ανθρωπων.να μη σου πω και τα αχρηστα κτηρια των υπουργειων ...να μη σου πω και το μπ@#$%$#$ η βουλη...οσο για τα σκυλια...τα προτιμω απο τα αυτοκινητα και τις κορνες!