30 Απριλίου 2007

Άρης ταμείο

Tο φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έφτασε στο τέλος για τον Άρη αφού κατέλαβε την 4η θέση μια αγωνιστική πριν το τέλος. Σιγά την επιτυχία θα πει κάποιος. Με δεδομένο όμως ότι εδώ και δεκαετίες οι τρεις πρώτες θέσεις είναι δυστυχώς κατηλειμμένες, ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να πετύχει. Και ακόμα περισσότερο γιατί επρόκειτο για μια ομάδα που περύσι ήταν στην Β Εθνική και είχε χάσει το σεβασμό της. Και γιατί είχε πάνω από 10 χρόνια να φτάσει τόσο ψηλά. Και γιατί και γιατί... Ωραία και καλά όλα αυτά τόσο για το τυπικό όσο και για το πικάρισμα σε φαντασμένους συμπολίτες.
Το πιο σημαντικο είναι τα δείγματα που δείχνει η ομάδα αγωνιστικά και διοικητικά. Επιτέλους είδαμε λίγη μπάλα, καλή κυκλοφορία και κάποιους παίκτες να ξεχωρίζουν. Σε τραβούσε να πας να τη δεις είτε στο γήπεδο είτε τηλεοπτικά. Γιατί το όμορφο θέαμα τραβάει το φίλαθλο. Επιτέλους υπήρχε μια σοβαρότητα διοικητικά, από ανθρώπους που ασχολούνται με την ομάδα και κοιτάνε να την πάνε λίγο μπροστά. Βέβαια όποιος έχει και λίγη εξουσία γλυκαίνεται άρα πρέπει να υπάρχει μια επιφυλακτικότητα. Και για να κλείσουμε το ταμείο της χρονιάς η προοπτική είναι το σημαντικότερο. Αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς και όχι απαραίτητα με φανφάρες για μεγάλες μετεγγραφές τότε και του χρόνου μπορούμε να δούμε κάτι ανάλογο και γιατί όχι κάτι καλύτερο. Άντε γιατί τόσα χρόνια δεν υπήρχε κανένας σοβαρός λόγος ο Αρειανός να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

ΥΓ Πολύ γκρίνια αυτή η εκπομπή του Super 3. Χάνει-κερδίζει η ομάδα μαυρίλα.
ΥΓ 2. Η Καλαμαριά σκύλιασε να πάρει το ματς. Άλλο παίζω αξιόμαχα και άλλο σκυλιάζω

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακου λοιπόν τα προγνωστικά για την επόμενη χρονιά.

(1) Χαλια μαύρα στο UEFA, αν μπει σε όμιλο θα είναι τεράστια επιτυχία και μέχρι εκεί.
(2)4ο-5ο-6ος στο πρωτάθλημα. Για κύπελο δεν λέω τίποτα γιατί γίνονται και θαύματα.

Και όλα αυτά είναι φίλε μου μέχρι να γίνει καμιά απόπειρα να πάει πιο πέρα η ο σύλογος (λόγω της πίεσης από τους φιλάθλους), να πάει κάτι στραβά και βυθιστεί οικονομικά και να ξανακάνει τουρνέ στην επαρχία.

Τα όνειρα φίλε μου πρέπει να είναι φτινά, για να πουλιούνται και να αγοράζονται και τα δικά σου (σας) είναι πολύ ακριβά.

Και πάλι συγχαρητήρια :)

Anton είπε...

Καταρχήν ονειρα φτηνά = μη όνειρα. Αλλά και αυτά που θέλει ένας φίλαθλος για την ομάδα του δεν μου φαίνονται ακριβά. Άλλο αν γλυκαθεί μετά και ζητά λαγούς με πετραχείλια.

Ανώνυμος είπε...

@ Βαγγέλης

μα νομίζω ότι ο στόχος να μπει σε ομίλους στο UEFA, είναι ο μόνος που πρέπει να υπάρχει.

Εσύ δηλαδή τι περιμένεις; Να περάσει τους ομίλους και μήπως να φθάσει και στα ημιτελικά;

Ας είμαστε προσγειωμένοι καλύτερα.

πολύ καλή αποτίμηση της χρονιάς το post σου Seventh_Son

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικά. Αυτό ακριβώς ήθελα να πω. Πως όλοι πρέπει να είναι προσγειωμένοι.

Οι ελληνικές ομάδες είναι μικρές εταιριούλες που δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τις οικονομίες κλίμακας. Συνεπώς οι διοικήσεις αυτών και οι οπαδοί αυτών πρέπει να κινούνται έξυπνα. Πράγμα που καμία ελληνική ομάδα δεν κάνει και γι'αυτό όλες χρεοκοπούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ελπίζω ο Άρης να είναι η εξαίρεση και σε κάθε κίνηση της η διοίκηση να κάνει μια υποτυπώδη ανάλυση ρίσκου.

bidibis είπε...

Αντε αριαναρα πάμε στην ευρώπη να τους πάρουμε τα σώβρακα τους αλλοδαπούς!