3 Απριλίου 2008

Ιδεολογικός αχταρμάς

Επειδή σε προηγούμενο post για άλλα έγραφα και αλλού πήγαινε η συζήτηση στο τέλος, για να μη θεωρηθεί ότι την διέκοψα, ας συνεχίσουμε από δω. Η αλήθεια είναι ότι είχα προαναγγείλει ότι θα έκανα ανάλογο post. Ο αρχικός τίτλος του βέβαια, ήταν "Ο Radikal είναι δεξιός" :@ :P
Ο καθένας έχει τις πολιτικές πεποιθήσεις του. Λάθος. Ξέρω πολύ κόσμο που δεν γνωρίζει τι είναι η δεξιά και τι η αριστερά. Ειδικά γυναίκες. Και μεις που ξέρουμε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουμε. Έχει μπερδευτεί τόσο το πράγμα και ειδικά στην Ελλάδα που θεός όλων είναι η καρέκλα. Ποιος προοδευτισμός, συντηρητισμός κλπ. Η αποπολιτικοποίηση και το κυνήγι του στόχου (η κατάληψη της καρέκλας ντε) βρίσκονται ενάντια σε ιδέες και ιδανικά. Αλλά και όσοι εντάσσουν τους εαυτούς τους σε κάποια ιδεολογία, συχνά "δανείζονται" στοιχεία από τις άλλες. Εκτός από τους στρατευμένους βεβαίως βεβαίως. Έτσι άνθρωποι που δεν είναι συντηρητικοί, που έχουν στηρίξει τον κεντρώο χώρο, που δεν σαγηνεύονται από τον λαϊκισμό, έρχεται κάποια στιγμή που τα λεγόμενα τους παραείναι δεξιά. Το μπέρδεμα που είπαμε πιο πριν ή απλά μια πολυσυλλεκτικότητα;

16 σχόλια:

Nick είπε...

Εγώ είμαι οπαδός όποιας ιδεολογίας πρεσβεύει την "ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ δικαιοσύνη και αξιοκρατία για όλους". Δεν έχει βολικό όνομα γιατί απλά δεν υπάρχει.

Δεν θα χρειαζόταν αν οι άνθρωποι ήταν ανιδιοτελή όντα, όμως δεν είναι ακόμη και δεν υπάρχει επίσης, επειδή δεν πουλιέται εύκολα.

Τις λοιπές πεποιθήσεις μου μπορεί κάποιος να τις διαβάσει στο blog.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ιδεολογία σαν αυτή που θέλεις και λέγεται φιλελευθερισμός.

Nick είπε...

Νομίζω ότι ο φιλελευθερισμός πρεσβεύει την αυτο-οργάνωση και αυτοσυντήρηση των κοινωνιών πάνω σε ένα οικονομικό μοντέλο. Αλλά δεν εξασφαλίζει ούτε ισότητα, ούτε αξιοκρατία, ακριβώς γιατί υπάρχει ο παράγοντας άνθρωπος στη μέση.

Απορώ πως οι αρχαίες φυλές ζούσαν μια χαρά ενώ τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Tora iparxei to lulz sti mesi

Ανώνυμος είπε...

το καλο με τις φυλές ήταν οτι υπήρχε μονο ενας αρχηγός ,αν σε διωχνανε απο την φυλή δεν επιζούσες και δεν τους ενοιαζε αν το επιδομα παραγωγικοτητας θα ενσωματόνονταν στον μισθό.

Nick είπε...

Το επίδομα παραγωγικότητας είναι η μεγαλύτερη προσβολή απέναντι σε κάθε εργαζόμενο (του ιδιωτικού τομές),πρώτον γιατί το πληρώνει από τους φόρους του και δεύτερον γιατί το δικό του κίνητρο παραγωγικότητας λέγεται ΑΠΟΛΥΣΗ...

Ανώνυμος είπε...

η μεγαλυτερη προσβολη ειναι οι ιδιωτικοι υπαλληλοι που λόγω είτε φοβου είτε βλάβης στον εγκέφαλο είτε επειδή ετσι εχουν μαθει αντί να κοιτάνε να απαιτήσουν και στην δουλειά τους κάτι παραπάνω κοιτάνε και φθονούνε αυτούς που τα εχουν αποκτήσει.ωραία κοινωνική συνείδηση και συνοχή

Nick είπε...

Είναι αλήθεια! Πρόκειται για εγκεφαλική βλάβη. Το να απαιτώ από το κράτος ΚΙΝΗΤΡΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ για να κάνω αυτό που ούτως ή άλλως πληρώνομαι για να κάνω, το να απαιτώ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ, ναι είναι κοινωνικό δικαίωμα κερδισμένο με αγώνες...

Αλήθεια πως αποκτήθηκαν αυτά τα προνόμια; Α ναι. Με πολιτική επιρροή και "Απεργίες"...

Ανώνυμος είπε...

Ο φιλελευθερισμός πρεσβεύει την ισότητα των ευκαιριών και την καλώς εννοούμενη αλληλεγγύηση στους αδύνατους - όχι την ισοπεδωτική ισότητα που βολεύει αυτούς που παρασιτούν εις βάρος αυτών που προσφέρουν.

Ανώνυμος είπε...

Κοινωνική συνείδηση δεν είναι να κόβεις το ρεύμα στους πολίτες για να παίρνεις €1700 σύνταξη που θα πληρώνουν οι άλλοι με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και με τους φόρους.

Ανώνυμος είπε...

Kathe epidoma pou pernetai apo ton Dimosio Tomea orthos dinetai. Tosi diafthora kai grafiokratia paragoun, na min amifthoun gia auto?
Tora, gia pio logo na exo koinoniki sinoxi kai allilegii gia enan pou skopos tis zois tou einai i oso to dinaton ligoteri douleia den mporo na to katalavo.
Kai opos eixe eipothei apo allon:
Αν ήθελα τόσο πολύ να γίνω δημόσιος υπάλληλος, δηλαδή να με ταΐζουν χωρίς να κάνω τίποτα, τότε θα μπαινα φυλακή! Υπάρχει καλύτερα;

Anton είπε...

taure νομίζω ένας σοφός το είχε πει αυτό :P

Ανώνυμος είπε...

Ksero poios to eipe. To grafo gia na min ksexname ti grafoume.

Ανώνυμος είπε...

ήταν οντως σοφός,πλεον ζούμε στην εποχή που υπάρχουν οντως "μάγισσες"

.
μηπως πρεπει να ανοιξουμε κανένα βιβλίο?

τροφή για σκέψη...

Ανώνυμος είπε...

Exo diavasei ta apanta tou papandreou ,tou Tsipra, kai tis Damanaki. Kathe mera diavazo Augi kai tin proletariaki simaia. Xreiazetai na diafaso kai kati parapano?

Ανώνυμος είπε...

μπλεκ,τριποντο,α1,ελευθερη ώρα,ναυτεμπορική,τιβο,τα άπαντα του λενιν,ο αγων μου,την αυτοβιογραφια του κολοκοτρωνη και κανενα βιβλίο για την εποχή του βενιζέλου.