29 Οκτωβρίου 2009

Ζαγοροχώρια

Με την (σχετικά) καλή οργάνωση και εμπειρία του Seventh Travel αλλά και ενάντια στις οικονομικές συνθήκες και στις προβλέψεις για τον καιρό, ξεκινήσαμε για τα Ζαγοροχώρια. Μέχρι τα Γιάννενα δεν είναι ούτε 2 1/2 ώρες ενώ και μετά ο δρόμος είναι καλός. Έδρα μας το Μονοδένδρι. Δωμάτιο με τζάκι και άσχημα;!
Από διαδρομές με το αμάξι; Τόσες που θα ζήλευαν και "ταξιτζήδες" φίλοι :) Βίτσα, Κήποι, Τσεπέλοβο, Καπέσοβο, Βραδέτο, Γυφτόκαμπος, Κουκούλι, Αρίστη, Πάπιγκο, Μικρό Πάπιγκο, Άνω Πεδινά. Από περπάτημα και φύση; Τόσο που θα έσκαγε από το κακό του ο ορεσίβιος :P Μπελόη, Οξυά, Αγία Παρασκευή. Βραδινές εξόδους δεν είχε - αυτές τις κρατάμε για την πόλη. Φαΐ μπόλικο είχε - σε σημείο σκασμού δεν έφτασα!
Αν γουστάρετε φύση, πανέμορφα χωριά, εκπληκτικές θέες τότε εδώ είστε. Έτσι απλά :)

5 σχόλια:

Nick είπε...

Ωραίο τοπίο, αλλά περπατήσατε καθόλου; :)

Anton είπε...

Από περπάτημα και φύση; Τόσο που θα...
Περπάτημα στους γκρεμούς αλλά και μέσα στα χωριά. Να το απολαμβάνεις.

roulaki είπε...

Στην αρχή με μπέρδεψες με την Οξυά και την Αγία Παρασκευή (είπα κι εγώ, τι να κάνετε στο ομώνυμο χωριό της Κόνιτσας, κοινώς Κεράσοβο). Μετά κατάλαβα ότι εννοείς τη θέση Οξυά και τη μονή Αγ. Παρασκευής. Καλέ μας δουλεύεις; Στην Οξυά πας με αυτοκίνητο και περπατάς 100 μέτρα μέχρι το παρατηρητήριο! Και η Αγία Παρασκευή είναι επίσης 5 λεπτά από το Μονοδένδρι. Παρακουράστηκες με το περπάτημα!

roulaki είπε...

Αχ, δε ξέρω πώς κάνουν αναθεώρηση το σχόλιο και θέλω κάτι να συμπληρώσω. Οπότε ξαναγράφω. Όταν θα το ξαναποφασίσεις πες να σου στείλω το τηλ από ένα ξενώνα στο Ζαγόρι τόσο γ@μάτο που έχει τζακούζι μπροστά στο τζάκι, στο πάτωμα. Δυστυχώς δεν έχω μείνει, οι ατυχίες του να μένεις Γιάννενα και να μη χρειάζεται να διανυκτερεύσεις Ζαγόρι. :(

Anton είπε...

Στην Αγία Παρασκευή είναι 5' μέχρι να πας. Μετά μπορείς να πας να περπατήσεις στο γκρεμό για αρκετή ώρα.
Τα τζακούζια είναι για τους λεφτάδες :Ο