26 Δεκεμβρίου 2009

Gourmet 8

Σε εποχή φαγητού βρισκόμαστε (Χριστούγεννα) άρα καλή ευκαιρία να αναφερθώ σε κάποια ενδιαφέροντα μαγαζιά που επισκέφθηκα το τελευταίο διάστημα.

Mongo:
To Mongo είναι ένα μαγαζί στο Mediterranean Cosmos. Η πρώτη ιδιαιτερότητά του είναι ότι πρόκεται για ασιατικό φαγητό. Η δεύτερη ότι μπορείς σε τρία βήματα να συνθέσεις εσύ το πιάτο σου. Και βλέπεις να φτιάχνεται μπροστά σου. Έξυπνο, γρήγορο και νόστιμο. Αξίζει να το δοκιμάσετε και να ξεφύγετε από τα γνωστά.
Τηγανιές και σχάρες: Γνωστό μαγαζί στην περιοχή της ΕΤ3. Αν το χαρακτήριζα με μια λέξη θα ήταν κρεατοφαγία. Το θέμα είναι ότι σε σχέση με την αρχή έχει πέσει στην ποιότητα του κρέατος αλλά και στα περιφερειακά (πιτάκια κλπ). Υπάρχουν καλύτερα στο στυλ του.
Υάκινθος (Καστοριά): Περιπλανώμενος στην παραλία της Καστοριάς, ήταν αυτό που μου φάνηκε πιο ενδιαφέρον. Δε με διέψευσε καθώς είχε ποικιλία, παραδοσιακά πιάτα και καλή εξυπηρέτηση. Υποφερτές τιμές.
12 Μήνες (Καστοριά): Φοβερό φαγητό, όμορφος χώρος, ωραία ατμόσφαιρα, καλή εξυπηρέτηση, super τιμές. 5 στα 5! Το καλύτερο έτσι απλά.
Το Ντολτσό (Καστοριά): Στην παλιά συνοικία της πόλης, ένας όμορφος χώρος με μενού από ψαρικά ως κυνήγι. Καλό αλλά τσιμπημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: