5 Δεκεμβρίου 2009

Opeth - Live in Thessaloniki

Είχα ακούσει πολύ θετικά σχόλια για την προηγούμενη συναυλία των Opeth + Μ' αρέσει σαν γκρουπ + Έχω να πάω σε live ένα εξάμηνο :@ -> Τρέχοντας στο live!
Αφού μάζεψα τους δύο, φτάσαμε στο μακρινό Principal. Ιδιαίτερο κόσμο δεν είχε, αν και μετά γίναμε αρκετοί. Κατά τις δέκα και εν μέσω ντουμανιού βγήκαν στην σκηνή οι Opeth...
Ο ήχος τους είναι σχετικά δύσκολος για live γιατί είναι progressive. Δεν έχουν δηλαδή τα κλασσικά συναυλιακά τραγούδια, ενώ και οι death & black καταβολές τους, τους καθιστούν όχι ιδιαίτερα mainstream. Επίσης όλα τα κομμάτια τους είναι από 8λεπτά και πάνω. Καταφέρνουν όμως και χτίζουν μια ατμόσφαιρα και πετυχαίνουν μια συνοχή που στο τέλος είναι σαν να ακούς ένα μεγάλο τραγούδι. Κάτι σαν τους Pink Floyd του metal ;)
Για τον Akerfeldt είχα διαβάσει σχόλια ότι είναι ειρωνικός, δήθεν κλπ. Αν δεν ήξερα την καταγωγή του θα έλεγα ότι είναι Άγγλος. Φλεγματικός, με έξυπνες ατάκες, ήταν ένα μεγάλο credit του live.
ΥΓ Ο Κωφίδης αντί να τρέχει σε live να κάτσει να σώσει την ομάδα του :@

2 σχόλια:

Nick είπε...

Άλλοι πέφτουν Β Εθνική κάθε δυο χρόνια. Η ΗΡΑ απλά μοιάζει ότι θα πέσει κάθε χρονιά για να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των οπαδών.

Anton είπε...

Τι μιλάς ρε πουλημένε που 28 χρόνια ήσουν αρειανός και τώρα έγινες γριά; :@ [για τους Opeth είναι το post!]