29 Δεκεμβρίου 2009

A Decade of Aggression

Πάει η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, τα 00s. Ήμασταν νιοι και γεράσαμε. Και τι δεν είχε αυτή η δεκαετία. Καλά να μαστε, η επόμενη να χει ακόμα περισσότερα.
Αλλά για μουσική θέλω να γράψω. Τα άλμπουμ που μου άρεσαν αυτά τα δέκα χρόνια. (Το αφιέρωμα Hammer του Αυγούστου δηλαδή :P) Ξεκίνησα να ξεδιαλέξω τα καλύτερα μιας δεκαετίας αλλά μόνο στο 2000 βρήκα ένα σωρό κορυφαία. Έτσι θα το πάω χρονιά-χρονιά. Trust me I know what I 'm doin'

2000
Ayreon - The Universal Migrator Part II: Flight Of The Migrator
The Black League - Ichor
H.I.M. - Razorblade Romance
Halford - Resurrection
Helloween - The Dark Ride
Iommi - Iommi
Iron Maiden - Brave New World
Marilyn Manson- Holy Wood (In The Shadow Of The Valley Of Death)
Nevermore - Dead Heart In A Dead World
Nightwish - Wishmaster
Pantera - Reinventing the Steel
Spiritual Beggars - Ad Astra
Stratovarius - Infinite
Within Temptation - Mother Earth



2001

Kreator - Violent Revolution
Nickelback - Silver Side Up
Opeth - Blackwater Park
System of a Down - Toxicity
Tool - Lateralus

2002

Avantasia - The Metal Opera Pt.2
The Datsuns - The Datsuns
Dio - Killing The Dragon
Dream Evil - DragonSlayer
Foo Fighters - One by One
Manowar - Warriors of the World
Spiritual Beggars - On Fire
2003
The Darkness - Permission To Land
Dimmu Borgir - Death Cult Armageddon
Evanescence - Fallen
Korn - Take a Look in the Mirror
Masterplan - Masterplan
Marilyn Manson - Golden Age Of Grotesque
The White Stripes - Elephant
2004
Green Day - American Idiot
Mastodon - Leviathan
Megadeth - The System Has Failed
Motorhead - Inferno
Nightwish - Once
Scorpions - Unbreakable
Slipknot - Vol.3: (The Subliminal Verses)
Soulfly - Prophecy
The Tea Party - Seven Circles
U2 - How To Dismantle An Atomic Bomb
W.A.S.P - The Neon God Part 1 - The Rise

2005

Black Label Society - Mafia
Candlemass - Candlemass
The Darkness - One Way Ticket to Hell... and Back
Demons & Wizards - Touched By The Crimson King
Disturbed - Ten Thousand Fists
Gotthard - Lipservice
Judas Priest - Angel of Retribution
Kamelot - The Black Halo
Kreator - Enemy Of God
Opeth - Ghost Reveries
Rammstein - Rosenrot
Russel Allen & Jorn Lande - The Battle
System of a Down - Hypnotize

2006

Amorphis - Eclipse
Firewind - Allegiance
Iron Maiden - A Matter of Life And Death
Lamb of God - Sacrament
Stone Sour -Come What(ever) May
Trivium - The Crusade
2007
Amorphis - Silent Waters
Down - III: Over the Under
Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Spice and the RJ Band - The Will

2008

AC/DC - Black Ice
Amon Amarth - Twilight of the Thunder God
Burst - Lazarus Bird
Inflikted - The Cavalera Conspiracy
Firewind - The Premonition
Nickelback - Dark Horse
2009
The Answer - Everyday Demons
Heaven & Hell - The Devil You Know
Lamb of God - Wrath
Mastodon - Crack The Skye
Slayer - World Painted Blood


ΥΓ Top χρονιά το 2000 με 14 γαμάτα άλμπουμ, φτωχό το 2007 με μόλις 4.

26 Δεκεμβρίου 2009

Gourmet 8

Σε εποχή φαγητού βρισκόμαστε (Χριστούγεννα) άρα καλή ευκαιρία να αναφερθώ σε κάποια ενδιαφέροντα μαγαζιά που επισκέφθηκα το τελευταίο διάστημα.

Mongo:
To Mongo είναι ένα μαγαζί στο Mediterranean Cosmos. Η πρώτη ιδιαιτερότητά του είναι ότι πρόκεται για ασιατικό φαγητό. Η δεύτερη ότι μπορείς σε τρία βήματα να συνθέσεις εσύ το πιάτο σου. Και βλέπεις να φτιάχνεται μπροστά σου. Έξυπνο, γρήγορο και νόστιμο. Αξίζει να το δοκιμάσετε και να ξεφύγετε από τα γνωστά.
Τηγανιές και σχάρες: Γνωστό μαγαζί στην περιοχή της ΕΤ3. Αν το χαρακτήριζα με μια λέξη θα ήταν κρεατοφαγία. Το θέμα είναι ότι σε σχέση με την αρχή έχει πέσει στην ποιότητα του κρέατος αλλά και στα περιφερειακά (πιτάκια κλπ). Υπάρχουν καλύτερα στο στυλ του.
Υάκινθος (Καστοριά): Περιπλανώμενος στην παραλία της Καστοριάς, ήταν αυτό που μου φάνηκε πιο ενδιαφέρον. Δε με διέψευσε καθώς είχε ποικιλία, παραδοσιακά πιάτα και καλή εξυπηρέτηση. Υποφερτές τιμές.
12 Μήνες (Καστοριά): Φοβερό φαγητό, όμορφος χώρος, ωραία ατμόσφαιρα, καλή εξυπηρέτηση, super τιμές. 5 στα 5! Το καλύτερο έτσι απλά.
Το Ντολτσό (Καστοριά): Στην παλιά συνοικία της πόλης, ένας όμορφος χώρος με μενού από ψαρικά ως κυνήγι. Καλό αλλά τσιμπημένο.

23 Δεκεμβρίου 2009

Άδεια

Υποτίθεται οι εκπαιδευτικοί κάθονται 15 μέρες τα Χριστούγεννα αλλά από ότι βλέπω όλος ο κόσμος χτύπησε πολυήμερη άδεια. Καλό αυτό να χουμε επιλογές για καφέδες, βόλτες, διασκεδάσεις :) Tips για αυτές τι μέρες από τον Seventh λοιπόν:
Προσοχή στην υγεία μας
Χρήσιμες και καλές αγορές
Καλύτερα ενισχύστε καμιά φιλανθρωπική οργάνωση και όχι τους ζητιάνους στο δρόμο
Μπόλικο φαΐ στο σπίτι και όχι έξω
Μπείτε στο κλίμα επιτέλους!

20 Δεκεμβρίου 2009

Ανασκόπηση δεκαετίας

Θα μπορούσα να κάνω μια προσωπική ανασκόπηση αλλά αυτό θέλει πολύ χρόνο -
Καλώς ή κακώς δεν ασχολούμαι πολύ στενά με την επικαιρότητα +
Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις=
Aφού πάρετε μια πρώτη γεύση εδώ, επισκεφθείτε αυτό το site για ανασκόπηση της δεκαετίας σε εικόνες.
















ΥΓ Πολλές είναι σοκαριστικές :(

18 Δεκεμβρίου 2009

The Magician is my name

Οι βιτρίνες στολίστηκαν, ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους, η θερμοκρασία έπεσε.
Οι φίλοι ξανακούστηκαν, άλλοι ήρθαν από μακριά.
Στις μέρες που απομένουν, δουλειές να γίνουν υπάρχουν, μαθήματα τρέχουν, δε θα χαλαρώσουμε.
Λεφτά έρχονται και φεύγουν, ευκαιρία κάποια από αυτά να φύγουν για δώρα.
Σε όλα τα παραπάνω, πασπαλίζουμε χριστουγεννιάτικο κλίμα και όλα φαντάζουν πιο όμορφα.

16 Δεκεμβρίου 2009

Top 2009

To 2009 είχε πολλές κυκλοφορίες και κυμανθήκαμε σε καλά επίπεδα. Αρκετοί δίσκοι ήταν αξιοπρεπείς, ελάχιστοι μέτριοι. Προσωπικά δεν ξεχώρισα κάποια δισκάρα που θα τη μνημονεύω τα επόμενα χρόνια, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι άσχημο.

Amorphis - Skyforger
Οι Φινλανδοί είναι ένα γκρουπ που έχει τον προσωπικό του ήχο. Με τον καινούργιο τραγουδιστή είναι ο τρίτος δίσκος και κινούνται σε πανομοιότυπα μονοπάτια. Μπορεί να σου χτυπάει αυτή η ομοιότητα αλλά τελικά σε κερδίζουν οι μελωδίες.The Answer - Everyday Demons
Με το εναρκτήριο Demon Eyes μπαίνεις στο δαιμονιώδες hard rock τους. Δεν κοπιάρουν τα τέρατα του παρελθόντος , ούτε ακούγονται παρωχημένοι. Το γεγονός ότι τους διάλεξαν οι AC/DC για support τους δίνει extra credit. Αν θέλετε να ροκάρετε να η ευκαιρία.Candlemass - Death Magic Doom
Δεύτερος δίσκος με τον Lowe με σαφώς καλύτερο ήχο. Οι γνωστοί Candlemass δεν αιφνιδιάζουν αλλά ούτε και κουράζουν. Καταφέρνουν να κάνουν τα κλισέ τους πλεονεκτήματα και κερδίζουν δίκαια μια θέση στο Top του 2009. Για τους λάτρεις του doom δεν υπάρχουν καλύτεροι σήμερα.Heaven & Hell - The Devil You Know
Οι Heaven & Hell κυκλοφόρησαν έναν από τους αναμενόμενους δίσκους της χρονιάς. Μοντέρνος δεν είναι αλλά αξιοπρεπής σίγουρα είναι. Πως μπορεί να μην έχει καλές στιγμές δίσκος με Iommi και Dio μαζί; Εμένα πάντως καρφώθηκε για καιρό στο playlist μου. ΥΓ Λίγα περισσότερο up tempoτραγούδια να είχε...
Kiss - Sonic Boom
Οι ίδιοι οι Kiss είναι έμποροι. Έχουν να βγάλουν δίσκο πάνω από 10 χρόνια. Αλλά όσο προκατειλημμένος να σαι δεν μπορείς να μην γουστάρεις με το Sonic Boom. Μελωδίες που σε παραπέμπουν στα 70s αλλά και φρεσκάδα που δεν την περίμενες από αυτούς. Η ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς.
Lamb of God - Wrath
Φοβερός ήχος, τα καλύτερα φωνητικά του Blythe, στην πιο δυνατή metal μπάντα σήμερα. Ο δίσκος σε πιάνει από την αρχή (συγκεκριμένα το In Your Words) και σε αφήνει στο τελευταίο τραγούδι. Άντε και από τα μέρη μας.
Slayer - World Painted Blood
Ηχητικά δεν είναι ο οδοστρωτήρας που θα μας αποτελείωνε (ελέω παραγωγής) αλλά μουσικά είναι Slayer. Κόλλημα το ομώνυμο, σχεδόν καμιά μέτρια στιγμή. Ο Araya το χει ακόμα και κάνει αυτό το δίσκο έναν από τους καλύτερους της χρονιάς που μας αφήνει.

13 Δεκεμβρίου 2009

Γιορτινό κλίμα

Δύσκολοι καιροί για τις τσέπες μας αλλά και την υγεία μας. Ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι η οικονομία μας είναι κατεστραμμένη και τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε. Για την ακρίβεια μας ξεβράκωσαν οι εταίροι και η αντίδραση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να λέμε ότι καταπατούν την εθνική κυριαρχία μας κλπ. Η ώριμη αντιπολίτευση αυτά. Για την κυβέρνηση είμαι επιφυλακτικός.
Πέρα από τη νέα γρίπη που προέκυψε φέτος, κυκλοφορούν και οι κλασσικές ιώσεις. Πολύς κόσμος την έχει πατήσει και φυσικά και γω. Από την Τετάρτη μέχρι σήμερα παλεύω στα μαρμαρένια αλώνια. Το μόνο θετικό της υπόθεσης είναι ότι κάνω οικονομία :O Δε μας έχει πληρώσει ακόμα η αναμορφώτρια του εκπαιδευτικού συστήματος άρα ένας λόγος ακόμα. Αλλά γι αυτήν θα αναφερθώ σε άλλο post.ΥΓ Να μπαίνουμε σε χριστουγεννιάτικο κλίμα

10 Δεκεμβρίου 2009

Κατάντια

Περίπτωση 1η: Blaze Bayley
Την περίοδο 1994-1999 διετέλεσε τραγουδιστής σε μια από τις μεγαλύτερες μπάντες, τους Iron Maiden. Δέκα χρόνια μετά κατάντησε να παίζει σε μαγαζί στο Αγρίνιο! Και σα να μην έφτανε αυτό τους επιτέθηκαν και τους έσπασαν το τζάμι του βαν. Και το κορυφαίο όλων; Είναι τόσα τα χρήματα του live, που όλα θα πάνε στην αντικατάσταση του τζαμιού!
Περίπτωση 2η: Βλακ Μέταλ
Όσοι ξέρουν τι εστί black metal, δεν περιμένουν να συναντήσουν τους πιο καλόκαρδους ανθρώπους. Όσοι έχουν δει το A Headbanger‘s Journey γνωρίζουν τι παλικάρια είναι οι Mayhem. Αλλά αυτό παραπάει :@

8 Δεκεμβρίου 2009

Βυζαντινή Αυτοκρατορία

Συχνά συμβαίνει άλλο να είναι το θέμα ενός post και άσχετα τα comment. Υποσχέθηκα λοιπόν να γράψω για το Βυζάντιο. Από την οπτική του ιστοριολάτρη, καθώς για μεγάλη περίοδο μου προξενούσε το ενδιαφέρον.
Ο Μεσαίωνας όσο άσχημη εποχή ήταν, τόσο μυστηριώδης και γοητευτική φαίνεται στα μάτια μας. (Έτσι δικαιολογούνται και οι πολλές κυκλοφορίες σχετικές με αυτόν στο epic/power metal :Ο). Ειδικά η ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που δεν είναι τόσο προβεβλημένη όσο αυτή της Δυτικής Ευρώπης, προκαλεί ένα extra ενδιαφέρον. Πίσω όμως από τα σπαθιά, τους θρύλους, τους ηρωισμούς, τους θησαυρούς η πραγματικότητα σίγουρα ήταν πολύ σκληρή. Ξαναλέω όμως πως εγώ, όπως και οι Hammerfall :P, ασχοληθήκαμε από αυτή την οπτική.
Η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (τραγικό που σήμερα την ονομάζουμε αλλιώς) είχε συνεκτικό δεσμό την χριστιανική πίστη. Αλλά αυτό που την έδενε ήταν και αυτό που την περιόριζε. Λογικό για κείνη την εποχή, προβληματικό όπως το βλέπουμε σήμερα. Μπορεί να μην κατέστρεψαν αυτά που είχαν παραλάβει από τους προηγούμενους αιώνες αλλά τα έθαψαν και σίγουρα δεν πρόσθεσαν κάτι σε αυτά. Δε λέω ότι φταίει ο συγκεκριμένος κρατικός σχηματισμός αλλά όντας από τους σημαντικότερους για σχεδόν 1000 (!) χρόνια είναι και αυτός υπαίτιος της στασιμότητας.

6 Δεκεμβρίου 2009

Land of the Free

Πίσω στο 1998, όταν πρωτομπήκα στο ιντερνέτ, τα πράγματα δεν ήταν τόσο εντυπωσιακά (εμφάνιση site, εφαρμογές) και εύκολα (κατέβασμα μουσικής, πληροφορίες κλπ). Αυτό όμως που ήταν χαρακτηριστικό του μέχρι σήμερα ήταν η ελευθερία. Σε ορισμένες περιπτώσεις έφτανε στην ασυδοσία αλλά είναι τέτοια η φύση του μέσου, που δεν σε ενοχλεί. Όταν όμως αρχίζει να υποκαθιστά άλλα μέσα τότε αλλάζει και η αντιμετώπιση του, με νομοθετήματα, διώξεις, χρεώσεις κλπ. Έτσι έχουμε:

  • διώξεις και κατασχέσεις σε bloggers
  • κλείσιμο torrent sites
  • κλείσιμο sites με υπότιτλους ταινιών
  • κλείσιμο sites με tablatures
  • ακούγεται για χρεώσεις των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης
  • φήμες για χρέωση του Facebook κλπ
Αν γίνει το internet ένας δεύτερος έξω κόσμος, τότε χάσαμε ένα μεγάλο στοίχημα.Tip: Κάνετε κλικ στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος (και να διαβάσετε τι λέει η μπλούζα του!)

5 Δεκεμβρίου 2009

Opeth - Live in Thessaloniki

Είχα ακούσει πολύ θετικά σχόλια για την προηγούμενη συναυλία των Opeth + Μ' αρέσει σαν γκρουπ + Έχω να πάω σε live ένα εξάμηνο :@ -> Τρέχοντας στο live!
Αφού μάζεψα τους δύο, φτάσαμε στο μακρινό Principal. Ιδιαίτερο κόσμο δεν είχε, αν και μετά γίναμε αρκετοί. Κατά τις δέκα και εν μέσω ντουμανιού βγήκαν στην σκηνή οι Opeth...
Ο ήχος τους είναι σχετικά δύσκολος για live γιατί είναι progressive. Δεν έχουν δηλαδή τα κλασσικά συναυλιακά τραγούδια, ενώ και οι death & black καταβολές τους, τους καθιστούν όχι ιδιαίτερα mainstream. Επίσης όλα τα κομμάτια τους είναι από 8λεπτά και πάνω. Καταφέρνουν όμως και χτίζουν μια ατμόσφαιρα και πετυχαίνουν μια συνοχή που στο τέλος είναι σαν να ακούς ένα μεγάλο τραγούδι. Κάτι σαν τους Pink Floyd του metal ;)
Για τον Akerfeldt είχα διαβάσει σχόλια ότι είναι ειρωνικός, δήθεν κλπ. Αν δεν ήξερα την καταγωγή του θα έλεγα ότι είναι Άγγλος. Φλεγματικός, με έξυπνες ατάκες, ήταν ένα μεγάλο credit του live.
ΥΓ Ο Κωφίδης αντί να τρέχει σε live να κάτσει να σώσει την ομάδα του :@

4 Δεκεμβρίου 2009

Διάβασμα

Το ΣΚ που έρχεται θα είναι του διαβάσματος. Χρειάζεται λίγη προετοιμασία για το σχολείο αλλά κυρίως free press και ένα πολύ ενδιαφέρον διπλό τεύχος από το Metal Hammer (κυκλοφορεί με επανέκδοση του πρώτου τεύχους!).

3 Δεκεμβρίου 2009

Έργα

Καλή ευκαιρία να μαζευτείς καμιά φορά σπίτι και να δεις με παρέα ένα καλό έργο. Αλλά και ο σινεμάς δεν είναι άσχημος :P

  • The Imaginarium of Dr Parnassus
    Υπόθεση: στο σήμερα, ένας περιφερόμενος θίασος, μπορεί να σε βάλει να ζήσεις τη φαντασία σου. Κυριολεκτικά! Αν σας φαίνεται ότι να ναι δεν θα σας αρέσει. Αν όχι, δοκιμάστε.
  • Varljivo Leto ’68
    Η μόνη ταινία του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που παρακολούθησα φέτος, ήταν και η μόνη κωμωδία του σκηνοθέτη Πασκάλιεβιτς. Ήταν παρών και ο ίδιος και μας ευχήθηκε ευχάριστες στιγμές. Και όντως βλεπόταν ευχάριστα, χωρίς όμως να είναι κάτι το αξιομνημόνευτο.
  • Der Baader Meinhof Komplex
    Μια ματιά στη δράση της ακροαριστερής οργάνωσης της Δυτικής Γερμανίας και ιδιαίτερα στις ενέργειες της πρώτης γενιάς. Χωρίς αποκλίσεις από τα πραγματικά γεγονότα, σε βάζει στο κλίμα της εποχής και στις ζωές των μελών της.
  • Four Christmases
    Ένα ζευγάρι αναγκάζεται να περάσει την ημέρα των Χριστουγέννων με τις οικογένειές του. Εμάς μας φαίνεται δεδομένο αλλά με τις οικογένειες που έχουν αυτοί, δεν είναι. Ευχάριστη ζευγαροκωμωδία.
  • Bank Bang
    Ελληνική ταινία με ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία και υπόθεση. Αλλά χωρίς σπιρτάδα, γέλιο, κάτι που να μην σε κάνει να κλεφτοκοιτάς πόση ώρα απομένει ακόμα.
  • District 9
    Sci-fi ταινία με εξωγήινους: σίγουρα όχι το αγαπημένο μου concept. Παρόλαυτα η οπτική της και οι παραλληλισμοί την κάνουν ενδιαφέρουσα και όχι γραφική.
  • The Ugly Truth
    Ρομαντική κομεντί που έχει την ίδια εξέλιξη και υπόθεση με όλες τις άλλες. Καταφέρνει όμως να σε κρατήσει και να σε κάνει να γελάσεις. (Απαραίτητη η παρακολούθηση με το ταίρι σας)
  • Εφάπαξ
    Ελληνική ταινία με τον Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός τη βοηθάει ενώ και η ίδια έχει μια γλύκα. Αλλά και πολύ αφέλεια. Επομένως εξαρτάται σε πόσο χαλαρή διάθεση είσαι όταν τη βλέπεις.
  • The Informant!
    Το περίεργο με την ταινία ήταν ότι ενώ ήταν πατάτα σε κρατούσε κατά τη διάρκεια της. Βάλτε την να παίζει και κάνετε τίποτα άλλο ταυτόχρονα.
  • Being John Malkovich
    Παρανοϊκό το σενάριο, που εκτροχιάζεται όσο περνάει η ώρα. Εμένα μου άρεσε αλλά περί ορέξεως...
  • 9
    Αναμεμιγμένα σημαντικά ονόματα σε αυτό το animation (Tim Burton κλπ). Μικρό σχετικά σε διάρκεια με μια αφήγηση μετά από μια παγκόσμια καταστροφή. Δε λέω περνάει κάτι αλλά Wall-e δεν είναι.
  • Love Wrecked
    Εφηβική αμερικανιά στο Star, μεσημέρι Κυριακής.
  • Love in the Time of Cholera
    Ο αθεράπευτα ρομαντικός πρωταγωνιστής περνάει μια ολόκληρη ζωή περιμένοντας την καλή του ενώ παράλληλα πηδάει ότι βρει μπροστά του. Ναι...
  • Brüno
    Εξωφρενική καφρίλα, σοκαριστικές στιγμές που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν είναι σκηνοθετημένες ή όχι, γκεϊλίκι στο μάξιμουμ. Κι όμως βλέπεται :@

2 Δεκεμβρίου 2009

Satan Fingers

Καταρχήν να διευκρινίσω ότι πρόκειται για πράγματα του Σατανά. Άρα αν είστε πολύ χριστιανοί προσπεράστε. Μην ακούω βλακείες ότι χρησιμοποιούνταν από αρχαίους πολιτισμούς ή ότι ο Dio που τα έβαλε στο metal το έκανε επειδή έβλεπε τη γιαγιά του να το χρησιμοποιεί για ξεμάτιασμα. Ο σωστός οδηγός για τα devil horns, satan fingers, τα κερατάκια που λέγαμε μικροί.