26 Ιανουαρίου 2009

Black Sabbath - Seventh Star & Eternal Idol












Λογική αυτής της σειράς είναι να αναφέρομαι σε πολύ καλούς αλλά υποτιμημένους δίσκους. Το Seventh Star και το Eternal Idol είναι κατεξοχήν υποτιμημένα άλμπουμ από μια από τις σπουδαιότερες μπάντες της μουσικής. Ένας παλιός έχει αναφερθεί στον πρώτον εξ αυτόν άλλα εγώ αξιώθηκα να τους δώσω προσοχή από σπόντα.
Μπορεί όταν κυκλοφόρησαν το 1986 και το 1987 να μην έκαναν αίσθηση. Μπορεί η μπάντα να είχε χάσει την αίγλη της (και τον μπούσουλα θα πρόσθετα). Ο riffmaster Iommi όμως είναι διαχρονικός. Στα φωνητικά δεν είναι οι λαμπεροί Ozzy και Dio αλλά και οι "αντικαταστάτες" τους (Hughes και Martin) δεν είναι άσχημοι. Έτσι δυο δεκαετίες μετά, όταν μένει μόνο η μουσική και όχι τα γύρω-γύρω, μπορεί να αναδειχθεί καλύτερα η αξία τους.
Καταρχήν το Seventh Star. Με μια πρώτη επαφή ξεχωρίζουν τα γνωστά In for the Kill, No Stranger to Love, Angry Heart. Αυτά τα ήξερα αλλά δεν "αρκούσαν" για να κάνουν αυτό το δίσκο κάτι τρομερό. Το ομώνυμο όμως όπως και το Heart like a Wheel και κυρίως το όσο-δεν-πάει κολλητικό Danger Zone το απογειώνουν.
Το Eternal Idol ίσως είναι o πιο άγνωστος δίσκος του γκρουπ. Tο The Shining είναι ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ αλλά τα υπόλοιπα δεν κινούνται σε τόσο πιασάρικους ρυθμούς. Επικό το Ancient Warrior, για γούστα τα Hard Life to Love, Glory Ride. Τα Born to Lose και Lost Forever θέλουν κι αυτά τα ακούσματα τους για να ροκάρουν.

2 σχόλια:

Nick είπε...

Τρελό μουστάκι ο Iommi.

Θα ακούσεις τίποτα που βγήκε μετά το 1000πχ επιτέλους; :O

Giannis P. είπε...

Πολύ καλοί δίσκοι και οι δύο.