11 Ιανουαρίου 2009

Firewind & Eldritch - Live in Thessaloniki

Απ΄το καλοκαίρι είχα να πάω σε συναυλία. Μετά από μια ακύρωση οι Firewind με τους Eldritch έδωσαν το παρόν στο Principal. Tο εισιτήριο φθηνό, ο κόσμος πολύς. Αλλά ας μπούμε στο ψητό.
Οι Ιταλοί με εξέπληξαν όχι τόσο για τη μουσική τους όσο για την ανταπόκριση που είχαν στο κοινό. Ένας πυρήνας τους αποθέωσε ενώ και αυτοί φάνταζαν ευτυχισμένοι από την υποδοχή που τύχανε. Φάση είχε ο τραγουδιστής τους που αργότερα τον είδαμε ανάμεσα στο κοινό κατά τη διάρκεια του live των Firewind.
Τα πατριωτάκια είναι η τρίτη φορά που τα βλέπω: τις άλλες φορές σαν support, αυτή ως headliner. Το πόσο προσεγμένη είναι η μπάντα το καταλαβαίνεις από τις λεπτομέρειες και αν παρατηρούσες σε όλα τα όργανα υπήρχε το σύμβολό τους. Αλλά όταν έχεις ένα δυναμίτη που για 1 ώρα και 45 λεπτά δεν σταμάτησε τότε δεν στέκεσαι στις λεπτομέρειες. Πολύ όμορφα και δυναμικά τα τραγούδια τους. Αυτό το ήξερα, γι αυτό και έβαλα το Premonition στα καλύτερα της χρονιάς. Live όμως οι άνθρωποι του δίνουν και καταλαβαίνει και το περνάνε στον κόσμο. Και τα πέντε μέλη ήταν διακριθέντες με τον Gus να ξεχωρίζει με την τεχνική και τη μετριοφροσύνη του και τον Apollo να δίνει ρέστα στα φωνητικά.
Αυτό που ξεχώρισε αυτό το live σε σχέση με τα τελευταία που έχω παρακολουθήσει, είναι η φρεσκάδα, η δυναμική, η ζωντάνια της μπάντας. Δεν είδαμε μια καθαρά επαγγελματική εμφάνιση αλλά ένα γκρουπ που πάτησε στο σανίδι και βρίσκεται στα ντουζένια του. Και εις ανώτερα.

1 σχόλιο:

Nick είπε...

Μου είπες ότι ο Gus θα έδινε συνταγές για γεμιστά! :@

Mamamamamamma my Sherooonaaa