20 Μαΐου 2008

15+1 Ταινίες

Σε ένα μήνα, 16 ταινίες. Μήπως θα πρέπει να με προβληματίζει; Μα αφού μ' αρέσει να βλέπω ταινίες! Πάντως επειδή ψιλοξέμεινα από καλές, πείτε καμιά ιδέα. (Όχι γαμοπεριπέτειες!)

  • Beowulf
    Όταν είχε βγει είχε κάνει αίσθηση λόγω της μεγάλης χρήσης τεχνολογίας. Οι ηθοποιοί φαντάζουν βγαλμένοι από παιχνίδια υπολογιστών. Το θέμα της είναι ο μύθος του Beowulf. Για παραμύθι καλή είναι, για κάτι περισσότερο δύσκολα.
  • The Hitcher
    Θρίλερ της δεκαετίας του 80. Που σημαίνει ότι κάπου ξεφεύγει, κάπου γίνεται τόσο υπερβολικό που τελικά χάνει. Έχει βγει και remake, το οποίο θεωρείται χειρότερο.
  • There Will Be Blood
    Προϋποθέσεις για καλή προβολή: Μεσημέρι, ήλιος, φραπές, ραστώνη. Εκτός από τον Day-Lewis που είναι εγγύηση τίποτα ιδιαίτερο. Επιμύθιο ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία.
  • 21
    Φοιτητές με τον καθηγητή τους στη Βοστόνη δημιουργούν μια ομάδα black jack, πάνε στο Las Vegas και τα κονομάνε. Τι κάνεις τόσο καιρό στη Βοστόνη ρε Βαγγέλη;
  • Goya's Ghosts
    Εποχής με τον Bardem και την Portman. Ωραίες εναλλαγές σε ένα δύσκολο περιβάλλον υπό την επίδραση της καθολικής εκκλησίας. Αν δεν έχετε βαρεθεί τα έργα εποχής δείτε το.
  • Les Rivières Pourpres (The Crimson Rivers)
    Αστυνομικό θρίλερ. Το ψαχνα καιρό γιατί είχα ακούσει καλά λόγια. Καλό ήταν αλλά ίσως περίμενα περισσότερα. Δηλαδή το 2ο μέρος που δεν θεωρείται τόσο καλό, δεν θα το προτιμήσω.
  • Silent Hill
    Μου φανήκε ενδιαφέρον για θρίλερ, γι αυτό το βρήκα. Μέχρι τη μια ώρα το είδα, μετά το τρεξα γιατί ήταν ότι να ναι. Μάλλον προοριζόταν μόνο για όσους γουστάρουν το σχετικό παιχνίδι.
  • I 'm Not There
    Το θέμα της είναι η ζωή του Bob Dylan. Είναι από τις ταινίες που τις κοιτάς αλλά σκέφτεσαι άλλα πράγματα. Καλές οι ερμηνείες αλλά δεν τη βοηθάει η δομή και η ροή της.
  • 4 luni, 3 saptamâni si 2 zile (4 Months, 3 Weeks and 2 Days)
    Στη Ρουμανία την εποχή του Τσαουσέσκου δεν ήταν εύκολο για μια γυναίκα να κάνει έκτρωση. Ο ρεαλισμός και η ωμότητα της ταινίας σε κερδίζει με το παραπάνω.
  • Mar Adentro (The Sea Inside)
    Φοβερή ερμηνεία από έναν αγνώριστο Bardem. Παραπληγικός για δεκαετίες προσπαθεί να του κάνουν ευθανασία. Πραγματικά πολύ δυνατή ταινία.
  • The Heartbreak Kid
    Από τους συντελεστές του Κάτι τρέχει με τη Μαίρη, μια πολύ καλή κωμωδία. Αποφεύγει πολλά κλισέ, είναι έξυπνη και σε καμιά περίπτωση χοντροκομμένη.
  • Fargo
    Ταινία των αδερφών Coen, με το χαρακτηριστικό τους στυλ. Πως μπορεί εξαιτίας ενός βλάκα να ξεκληριστεί τόσος κόσμος. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία.
  • Closer
    Δυο ζευγάρια που περιπλέκονται, μπλέκονται, ξεμπλέκονται. Ωραία η ματιά της στις σχέσεις αν και σχεδόν καταλήγει ότι all is about sex.
  • Μια Μέλισσα τον Αύγουστο
    Από τις πιο καλές ελληνικές κωμωδίες. Δεν βασίζεται όπως οι περισσότερες στις χοντράδες, αλλά ρίχνει μια ουσιαστική ματιά της στις σχέσεις και το πραγματικό πρόσωπο των ανθρώπων. Δεν το περίμενα από τον Αθερίδη.
  • The Big Lebowski
    Ένα ρεμάλι και χαρακτηριστικός τεμπέλης μπλέκει σε περιπέτειες όταν πάει να βγάλει εύκολο χρήμα. Απίστευτος το κολλητάρι του ο Walter.

  • Cloverfield
    Ταινία καταστροφής στη Νέα Υόρκη από ένα τεράστιο τέρας. Ποιότητα :P Αυτό που την διαφοροποιεί είναι η οπτική της και καταφέρνει να την κάνει ενδιαφέρουσα και πετυχημένη. Δε λείπουν όμως τα πολλά κλισέ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Re lakidar akoma na sxoliaseis??

Mporeis na dei kaneis ta aristourgimata tis 7 texnis:
dog soldiers
Island
kai Rambo ekdosi pukka
Fisika to maist einai iperano kritikis
Ean den sas aresan auta pou egrapsa,eiste rixa(diavazetai raixa) atoma

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαλάκα ταύρε αφού δεν ξέρεις για τα Βίστα, γιατί μιλάς?

Nick είπε...

Εγώ σε ένα μήνα έχω δει 30 ντοκιμαντέρ.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είδες ντοκιμαντέρ για Meshuggah και Gojira ρε άσχετε και άμουσε;

Anton είπε...

Αντί να προτείνεται καμιά ταινία της προκοπής ή να πείτε τη γνώμη σας, το χετε ρίξει στις τρολιές.

Ανώνυμος είπε...

πραγματικά το μια μέλισσα τον αυγουστο ειναι μια τομή στην σύγχρονη απολυταρχική κοινωνία μας,ο κοινωνιολόγος του μελλον μας θα μιλάει πως ενας τύπος που τον τσιμπάει μέλισσα καταφερε να αλλάξει τον τροπο που οι άντρες βλέπουν τις σχέσεις,ο σκηνοθέτης του μέλοντος δεν θα σκεφτεί πολύ πριν αποφασίσει να κάνει ταινία με ενα μονο σκηνικό,ισως γιατί τα εχει καταφέρει μονο ένας.