19 Μαΐου 2008

KISS - Live in Terra Vibe

Μετά την ιστορική ανταπόκριση των Maiden από τη Βοστόνη, μία ακόμη αλλά από πιο κοντά. Ο πρώην μεταλλοσκυλάς και νυν ποζεράς Ζιαμπαράκος παρευρέθηκε στη συναυλία των KISS στη Μαλακάσα και μας μεταφέρει εντυπώσεις. Ελπίζω κάτι ανάλογο να γίνει και με τις άλλες ποζεριές που θα παραβρεθεί (Def Leppard, Whitesnake, Kylie Minogue :P).

Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Από τη μία ένα ιστορικό συγκρότημα που περίμενα χρόνια να δω και από την άλλη ο λίγος κόσμος (για τέτοιου μεγέθους όνομα) που ήρθε.
Το support ήταν ένα νέο συγκρότημα από τις ΗΠΑ που ονομάζεται Cinder Road και οι οποίοι παίζουν στο στυλ των Bon Jovi. Πρέπει να έπαιξαν περίπου 40-45 λεπτά αλλά ο κόσμος ήταν παντελώς αδιάφορος (αν και κατά την άποψή μου δεν τους άξιζε).
Ώρα 9 και κάτι και οι KISS εμφανίζονται με το γνωστό intro (πρόσθεσέ το εσύ να δω και τις γνώσεις σου (απάντηση Seventh Son: το Carmina Burana; :P)).
Το setlist σχεδόν όμοιο με του Alive Ι, τουλάχιστον μέχρι το encore. Ο κόσμος φάνηκε να μην ξέρει αρκετά κομμάτια και έτσι οι αντιδράσεις ήταν χλιαρές (για KISS συναυλία). Τα 2 τελευταία κομμάτια του κανονικού set είναι τα Black Diamond και Rock 'n' Roll All Nite και κάπου εκεί ξεκινάει το πραγματικό party! Στο encore παίζουν κατά σειρά: Shout It Out Loud, Lick It Up, God Of Thunder, I Was Made for Lovin' You, Love Gun & Detroit Rock City! Πανικός φίλε! Γκόμενες πάνω σε ώμους, χοροπήδημα, τραγούδι μαζί με το συγκρότημα (ο Stanley άρχισε να τα φτύνει!).
Συμπερασματικά ένα τυπικό live των KISS. Είχε απ' όλα: αίματα από τη γλώσσα του Simmons (πριν το God Of Thunder), φλόγες από το στόμα του, τμήματα της σκηνής να ανεβοκατεβαίνουν, πυροτεχνήματα, φωτιές. ROCK 'N' ROLL PARTY!

Δεν υπάρχουν σχόλια: