8 Ιανουαρίου 2006

Masterplan - Aeronautics



Να ξεκινήσω λέγοντας ότι αυτό που κάνει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρουσα αυτή την κριτική είναι ότι πρόκειται για έναν δίσκο που θα κυκλοφορήσει πολύ αργότερα και συγκεριμένα τέλη Γενάρη του 2005. Σας έχουμε και αποκλειστικότητα δηλαδή!



Το Aeronautics είναι η δεύτερη κυκλοφορία του γκρουπ που ιδρύθηκε από δύο πρώην μέλη των Helloween, του Ronald Grapow και του Uli Husch. Το ομώμυμο ντεπούτο τους έκανε μεγάλη αίσθηση καθώς επρόκειτο για καλοπαιγμένο και εμπνευσμένο power metal, πράγμα που είναι πλέον δυσεύρετο στο συγκεκριμένο ιδίωμα. Ίσως θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ήταν μια πρόταση για το power των '00s.



Και ας έρθουμε στο σήμερα. Το Aeronautics κινέιται και αυτό σε παρόμοια μονοπάτια. Ο ήχος του είναι μοντερνος (μη πάει το μυαλό σας στο nu metal!) και δυναμικός. Η διαφοροποίση του είναι ότι κινείται σε ελαφρά πιο progressive ρυθμούς, κάτι πολύ θετικό για τον γράφοντα. Ίσως σε αυτό να έχει βάλει το χεράκι του ο Jorn Lande, τραγουδιστής του γκρουπ, με σχετικό παρελθον. Ένα ακόμη θετικό έιναι ότι ο δίσκος είναι non-stop, το ένα τραγούδι δένει με το επόμενο. Αυτό το ακαταπαυστο άκουσμα του δίνει μια ώθηση έτσι ώστε να ακούγεται από την αρχή ως το τέλος χωρίς να κουράζει σε καμιά στιγμη!



Αλλά ώρα να αναφέρουμε και το μειονεκτημα του δίσκου, το οποίο έιναι αρκετά σημαντικό. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του δεν έχει τόσο καλές στιγμές ή τραγουδάρες. Δε μιλάμε για καμιά χαοτική διαφορά αλλά έιναι κάτι που μόνο αμελητέο δε μπορεί να είναι. Αλλά εδώ αφήνω ένα περιθώριο να μεγαλώνει ο δίσκος μέσα μου καθώς τον ακούω. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να του αφιερώσεις χρόνο, χρόνος που είναι δυσεύρετος. Σήμερα ίσως είμαι λίγο αυστηρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: