8 Ιανουαρίου 2006

Within Temptation - Silent Force



Πάω στοίχημα ότι κανένας εδώ, πλην του στρατευμένου Bullard που του χα πασάρει ένα DVD, δεν γνωρίζει τους Within Temptation. Και; θα πουν οι περισσότεροι. Και, θα πω εγώ ότι αξίζει να τους ακούσει κανείς, αν του αρέσουν οι Nightwish, ή ακόμα και τα γρουπ με γυναικεία φωνητικά στυλ Evanescence. Σαφώς ο ήχος τους είναι πιο μεταλλικός, αν και στο Silent Force δεν είναι τόσο γεμάτος.


Με μόλις δυο δίσκους έχουν καταφέρει να σημειώσουν επιτυχία στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Ειδικά στην πατρίδα τους την Ολλανδία συγκεντρώνουν πάρα πολύ κόσμο. Νομίζω ότι με την καινούργια κυκλοφορία τους θα κερδίσουν ακόμα περισσότερο κόσμο για τρεις λόγους: 1) είναι γρουπ με γυναικεία φωνητικά Confused 2) η εταιρεία τους, τους προωθεί αρκετά Rolling Eyes 3) ο δίσκος έιναι αξιόλογος.


Η προηγούμενη κυκλοφορία τους, το Mother Earth, ήταν πραγματικά δισκάρα. Εμπνευσμένες μελωδίες, υπέροχη μουσική που παρέπεμπε σε soundtrack. Το Silent Force διατηρεί την ταυτότητα του γρουπ αλλά είναι κάπως διαφοροποιημένο. Θεμιτό αν μη τι άλλο. Ο ήχος του είναι πιο "ήσυχος", δεν βαράει τόσο και δεν είναι τόσο γεμάτος. Αυτό δεν το κάνει κακό απλά πιο εμπορικό. Ωραίες στιγμές που σου κολλάνε υπάρχουν σε όλον το δίσκο. Και ένα ακόμη θετικό: η φωνή της τραγουδίστριας είναι εμφανώς πιο βελτιωμένη, μοιάζει αιθέρια.


Αυτά. Όσοι μέσα από αυτή την κριτική, νομίζουν ότι μπορούν να βρουν ένα όμορφο άκουσμα σε αυτό το δίσκο, ας δοκιμάσουν.

1 σχόλιο:

Brainstorm είπε...

Πραγματικά, όποιος δεν έχει ακούσει αυτό το συγκρότημα, καλό είναι να το κάνει σύντομα. Αξίζει!